Over SPC

Krachtige synergie

Het afgelopen jaar hebben er een aantal mooie ontwikkelingen plaatsgevonden binnen de sportmedische infrastructuur van Eindhoven. Zo heeft SMC SportMax, voortgekomen uit de sportmedische afdeling van het Máxima Medische Centrum (MMC), naast het succesvol opzetten van een pakket aan sport-medische tests, metingen en keuringen, het initiatief genomen om hét wieler expertise centrum voor top- en breedtesport op te zetten; het Cycling Performance Centre. 'Daarnaast hebben enkele ondernemende paramedische organisaties uit de regio, waaronder Fysiotherapie Hagenaars & Maas en Fysiotherapie Rinus Louwers, de krachten gebundeld in een nieuwe multidisciplinaire setting genaamd Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE). PECE is een organisatie welke zich richt op Zorg (Schouder Expertisecentrum, (top)sport- en orthopedische revalidatie), Health (testen - meten - trainen), Educatie (eigen Post HBO scholingsinstituut genaamd Progress Educations) en Innovatie waaronder o.a. het Fieldlab Hockey, genaamd Hockey Performance Centre, valt.  

Deze partijen versterken elkaar doordat ze elkaars diensten over en weer kunnen inzetten. Zo worden de lijnen tussen preventie, prestatie en revalidatie korter en kunnen behandelingen (kosten)efficiënter worden uitgezet en aangeboden. Het complex van Fitland aan de Vijfkamplaan 8 te Eindhoven bleek het ideale pand om deze samenwerking optimaal gestalte te geven. Een complex waar de breedtesporter, mede door de succesvolle Fitland real fitness healthclub, alsmede de topsporter terecht kan. 

SMC SportMax

SMC SportMax helpt (top)sporters het beste uit zichzelf te halen op een bewuste en verantwoorde manier, door de krachtige combinatie van medische expertise en wetenschappelijke expertise op het gebied van bewegen en gezondheid. Daarbij blijven we onszelf innoveren door onderzoek te doen naar nieuwe trends in de wereld van sport en gezondheid en door te handelen vanuit de behoefte van de sporter. 

PECE 

Het Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven is een specialistische organisatie welke zich richt op (top)sportprestatie, (top)sport- en orthopedische revalidatie met als speerpunten schouder- en knieproblematiek, educatie en innovatie. Ons motto; 'samen in beweging'.

Fitland

Fitland Eindhoven Olympia is onderdeel van de Fitland Groep. Fitland is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sportketens van Nederland welke zich richt  op het luxe segment. Fitland is een bedrijf wat steeds verbinding zoekt en partijen bij elkaar brengt waarbij “quality of life” hoog in het vaandel staat. Naast 43 sportlocaties exploiteert Fitland een aantal (zorg)hotels en wellnessresorts. Bij deze eigen diversietijd in aanbod wordt in veel gevallen de verbinding gezocht met onderwijsinstellingen en/of gezondheidsgerichte bedrijven welke samen met Fitland een sterk bedrijf in de regio vormen.   

About.

Het beste van alle werelden; Topsport, breedtesport, medische én paramedische dienstverlening in één complex. Dat is de kracht van het Sport Performance Centre (SPC) Eindhoven. Meer...

Contact.

SPC Eindhoven
Vijfkamplaan 8
5624 EB Eindhoven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect.

Voor verdere informatie over de bedrijven die zijn gevestigd in het SPC Eindhoven link hieronder.

SMC SportMax
PECE
Fitland